Företagstjänster Mina sidor

Funktionshinder inget hinder i Travskolan

Travskolan har fått en hel del förfrågningar från besökare med särskilda behov. Tyvärr har de inte kunnat ta emot dem. Men tack vare Gävle Energis Drivkraftsfond finns det nu en handikappanpassad sulky på skolan.

Travskolan arbetar med att trygga travsportens framtida utveckling men också för att skapa meningsfull fritid för ungdomar. De ordnar kurser i bland annat hästskötsel, körning och monté. Travskolan ordnar också olika dagaktiviteter och studiebesök. Men rullstolsburna har de inte kunnat ta emot. Inte förrän nu. Den handikappanpassade vagnen som de kunnat köpa för medel från Gävle Energis Drivkraftsfond kan till och med ta en elrullstol. Dessutom kan en anhörig eller assistent åka med.
För att inviga specialvagnen och visa att även besökare med särskilda behov är välkomna ordnades ett Öppet hus i söndags för just personer med särskilda behov. Evenemanget blev mycket uppskattat. Ungefär tio personer kom och åkte.
- Intresset är stort och nu kan vi börja med daglig verksamhet, berättar Frida Edin, utbildnings-och travskolechef, och viftar med en bunt papper.
- Vi ska skicka ut inbjudningar till alla de här assistansföretagen.
Förutom vagnen har de nu också en specialsele som gör det lättare för hästarna att dra det tunga ekipaget.
- Det måste också vara lugna hästar och vi har två som passar, två Gotlandsruss, säger Frida nöjt.

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare