Företagstjänster Mina sidor

Samarbete ger ljusare tider på Hille IP

Ny energieffektiv belysning på Hille IPs naturgräsplan gör det möjligt för fotbollsintresserade att spela och träna fotboll även kvällstid. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Hille IF och Gävle Energi där energibolaget bidragit med material och installation.

Spontana fotbollsaktiviteter, träningar och matcher är vanligt förekommande på Hille IP även på kvällar. Den för allmänheten tillgängliga konstgräsplanen är ett populärt tillhåll för spontana fotbollsutövare i området. Sex belysningsstolpar med energieffektiva LED-armaturer lyser nu även upp naturgräsplanen och gör den spelbar efter mörkrets infall.

- Det känns positivt att vi nu kan erbjuda unga en yta för träning och match även på kvällar, säger Gunnar Lindbom som är ordförande för Hille IF.

Investeringen är finansierad av Hille IF och Gävle Energis Drivkraftsfond.

- Att kunna lysa upp planen är viktigt, men också att det görs i linje med vårt övriga hållbarhets- och miljöarbete. De nya LED-armaturerna är både ljusstarkare och energieffektivare än vad vi hade räknat med, fortsätter Gunnar Lindbom.

För mer information:
Gunnar Lindbom, ordförande Hille IF - 072-246 75 87
Malin Eriksson, marknadschef Gävle Energi - 026-17 86 41

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare