Företagstjänster Mina sidor

Soligt ministerbesök

I onsdags hade vi ministerbesök i Gävle. Det var bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (mp) som ville titta närmare på regionens största solcellsanläggning.

Dagen bjöd på strålande sol och solcellsanläggningen på Gavlehovshallen lapade energi. Anläggningen på 1 900 kvm är regionens största och har väckt en hel del intresse. Ryktet om den har nått ända till riksdagen.
Vår egen doktorand, Mattias Gustafsson, visade delegationen runt och berättade om Gavlehovshallens solcellsanläggning och om utmaningar i framtiden.
Solcellsanläggningen fyller snart ett år och är ett samarbete mellan Gavlefastigheter, Byggtec och Gävle Energi.

Såg närmast ut som om ministern och energidoktoranden pratade om storfiske men kanske var det solpaneler av en viss storlek som avhandlades på Gavlehovhallens tak.

 

Ett ministerbesök ska givetvis förevigas. Till höger är det Ronja Petersdotter, politisk sekreterare för miljöpartiet som håller i kameran.

 

Med på besöket var bland andra Patric Hillbom, drifttekniker, Karl-Gösta Karlström, projektledare, Johan Frisk, drifttekniker, Mattias Gustafsson, doktorand, Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister samt Therese Metz, kommunalråd i opposition för miljöpartiet.
Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare