Företagstjänster Mina sidor

Klart för laddning i Briggen

När Gavlefastigheter byggde parkeringshuset Briggen på Gävle Strand skulle det vara hållbart och miljövänligt. Bland annat är såväl fasad som stommar i trä. Men själva p-platserna skulle också vara för framtiden.

- Klart att vi ville ha laddstolpar! Vi har byggt för framtiden, säger Louise Landerholm Bill, affärsutvecklare på Gävle Parkeringsservice som ansvarar för p-platserna i Briggens parkeringshus.


Laddstolpar för elbilar är väl självklart för en kommun som blivit Sveriges bästa elbilskommun. Men efterfrågan på laddstolpar är inte speciellt stor. Inte än. Louise berättar att det finns ungefär 700 elbilar registrerade i Gävleområdet men till det kommer ett antal elbilar som inte syns i statistiken, de som leasas. Men ju enklare det är för bilägaren att ladda sin bil desto enklare blir det att välja fossilfria transportmedel.
Av parkeringshusets 285 platser finns tre laddstolpar, alltså sex uttag, på gästparkeringens våningsplan. Effekten på laddarna är tillräckligt för att en besökare ska hinna hälsa på hos en hyresgäst och sedan sätta sig i en fulladdad bil.
På de övriga våningsplanen, som är för områdets hyresgäster, är det förberett för ytterligare nio laddboxar per våning. Totalt alltså 36 platser.
Gavlefastigheter abonnerar stolparna från Gävle Energi och det är också Gävle Energi som står för underhållet.

 

FAKTA
Gävle Parkeringsservice är ett dotterbolag till Gavlefastigheter

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare