Företagstjänster Mina sidor

Gävle kommun vann laddguldet

Den 5 september på Fores i Stockholm utnämndes Gävle kommun till landets bästa elbilskommun.


Anders Holmsten, affärschef energitjänster på Gävle Energi, tar emot förstapriset av centerpartiledaren Annie Lööf.

Motiveringen löd: ”Med en gedigen historik och en tydlig vision om en fossilfri kommun år 2020, och ett mål att ha flest laddstolpar i landet”.

– Vi var väldigt glada över att vara nominerad bland de sex bästa av 283 kommuner, men att vinna känns ju otroligt roligt och inspirerande, säger Anders Holmsten. Det är en bekräftelse att Gävle och Gävle Energi är på väg i rätt riktning mot att ha fossilbränslefria transporter år 2020, säger Anders Holmsten.

Vinnaren av laddguldet är den kommun som har de bästa förutsättningarna för elbilar, har bäst laddinfrastruktur och är det bästa föredömet för personer som vill köra elbil.

Över 200 laddplatser

Gävle Energi har sedan tidigare 20 laddstolpar och under 2017 ska ytterligare 83 laddstolpar sättas upp i det så kallade Klimatklivet. Det innebär att vid årsskiftet kommer det att finnas drygt 100 laddstolpar med totalt över 200 laddplatser i kommunen. Detta gör det möjligt för Gävle kommun att köpa in ännu fler miljövänliga elbilar men även för privatbilister att enkelt ladda sin elbil.

Förutom äran får Gävle kommun fem laddstolpar att placera på valfri plats i Gävle.

Grattis Gävle!

På bild prisutdelaren Annie Lööf (C); Anders Holmsten, Gävle Energi; Erik Holmestig (C) ordförande Gävle Energi, och Mattias Goldmann, vd på Fores.

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare