Företagstjänster Mina sidor

Ladda snabbt och säkert hemma

I februari erbjuder vi våra kunder en laddbox för hemmabruk. Det betyder att du kan ladda din elbil utan att behöva köra till en laddstolpe. Det behöver inte ens bli kostsamt eftersom regeringen precis har tagit beslut om att ge bidrag för laddboxar. 

Laddstolparna blir fler och fler i takt med att antalet elbilarna och hybridbilarna ökar. Men det finns också ett behov av att ladda sin bil där man bor. Därför har vi tagit fram en laddbox för hemmabruk med plug in för både hybrider och elbilar. Boxen är dessutom smart och kan kommunicera via wifi. Det går alltså att via en app starta laddningen.

Snabbt och säkert
- Laddboxen är billigare än en laddstolpe, berättar Madelene Höglund, energisystemingenjör på Gävle Energi. Det går fortare att ladda bilen med en laddbox än med ett vanligt eluttag. Det finns också en brandrisk med att ladda i eluttaget så därför har vi tagit fram den här produkten.
I Sverige finns det än så länge inga krav på laddbox men Madelene tror att det kommer framöver. I Danmark har Sidderhedsstyrelsen gått ut med en varning till elbilsägarna att inte ladda sina bilar i hemmets stickkontakter och i Norge har laddningen av elbilar hemma orsakat flera bränder.

Statligt bidrag
Regeringen har precis tagit beslut om att ge stöd till de som installerar en laddpunkt. Stödet är upp till 50 procent av kostnaderna för boxen och framdragning av el. Det går att få max 10.000 kronor per fastighet.

Du kan läsa mer om regeringsbeslutet här

Bli pilotkund

Laddboxen är betydligt billigare än en laddstolpe och det tar ungefär 10-12 timmar från tomt batteri till fullt. Men de flesta kör inte tills batteriet är helt tomt och med en egen box går det att ladda bilen under natten.

- Tryggt, säkert och enkelt, konstaterar Madelene.

Läs mer om vår laddbox här. 

 

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare