Företagstjänster Mina sidor

Nu är de ute och cyklar på Gävle Energi

Cykling är en stor del av Kjell Westbergs livsstil. Nu går han för vinst i CykelVasan. Men i tonåren blev han så illa skadad att han blev rädd. Det har han övervunnit och nu kör han för livet.

 

Det är för tredje året i rad som Kjell Westberg ställer upp i CykelVasan. Första året hade han sällskap av sex kollegor. I år är det hela 27 deltagare från Gävle Energi, anställda och anhöriga. Kjell är nöjd och stolt över att ha fått kollegorna med sig.

Karriären tog slut innan den började
Kjell tävlade i cykel som ung men på ett träningsläger tog karriären abrupt slut.
- Vi körde intervallträning nedför Hoforsbacken. En annan cyklist krokade i min cykel och jag gick omkull. Jag var skinnflådd från här till här.
Kjell visar med handen från benet, över sidan och över hela armen. Han blev rädd för de höga farterna och la tävlingscyklingen åt sidan. Men han har inte slutat cykla.
- På äldre dar har jag tagit upp cyklingen igen. Jag cyklar till jobbet året runt.
Det är en sträcka på 1,5 mil. Enkel resa!
Men han cyklar mer än så. Några exempel är Vänern runt 60 mil, två gånger Sogndalsloppet i Norge med cykling 15 mil uppför ett fjäll, Siljan runt elva gånger och så CykelVasan nu för tredje gången. Kjell kör sträckan 45 kilometer.
- Ja, det har blivit så eftersom jag varit reseledare men nästa år blir det nio mil. Kollegorna är chanslösa. Det är kul att slå ungtupparna, skrattar han.
Årets 45 kilometer ska han vinna. Ja, inte komma först i mål och kanske inte ens vara främst bland kollegorna. Men han har ett eget mål som han ska slå.
- Förra året körde jag på 1,52. I år ska det gå fortare men jag har ålder emot mig, reserverar sig 59-åringen.

Kjell med några av sina cyklande kollegor. Malin Eriksson, Thomas Nordin, Carolina Quinstedt, Johan Öberg, Curt Ståhlenberg, Joel Söderberg, Carl Haglind-Hartman, Jonas Söderström, Niklas Elvinsson och längst fram Malin Persson, Martin Carlsson och reseledaren själv, Kjell Westberg.

 

Cykling som friskvård
Kjell är nöjd att han fått med sig så många kollegor med anhöriga men hoppas att ännu fler ställer upp 2018.
- Det är en fin sport. Tänk om folk tog cykeln i stället för bilen. Vad många hjärtinfarkter vi skulle slippa då. Och cykling sliter inte på kroppen.
CykelVasan körs i tre olika sträckor, 30 kilometer, 45 kilometer och 90 kilometer.
- 30 kilometer cyklar man upp för berget och sedan är det bara utför till Mora. En vanlig motionär klarar den sträckan. Men man bör ha en mountainbike eftersom banan går efter stigar och det är sand ibland. Det är inte tufft – det är en folkfest. Tänk känslan att få komma in i Mora och cykla in under portalen där de stora skidlöparna passerat!
Kjell går för trippel vinst i CykelVasan – att slå sitt eget mål, att ha lockat så många kollegor med på en aktivitet de förhoppningsvis tycker är rolig och sist men inte minst – bättre hälsa!

 

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare