Företagstjänster Mina sidor

Tävla om Furuviksbiljetter

I sommar tänker Furuviksparken slå publikrekord igen och Gävle Energi hjälper till. I och med vårt 125-års jubileum tävlar vi ut 125 inträdesbiljetter till Furuvik.

Två nya laddstolpar

Det går ju åt en hel del energi till att värma djuren på vintern och få karusellerna att snurra på sommaren. Men miljövänligt och klimatsmart ska det vara. Därför planerar Gävle Energi att sätta upp två laddstolpar för elbilar på besöksparkeringen. Det innebär att fyra bilar kan laddas samtidigt.

Under tiden bilarna laddas kan besökarna bland annat åka i någon av de elva karusellerna i parkens tivoli. Den nyaste av dem heter Fireball och ska vara en riktig monstermaskin. Men trots att det är ett kraftpaket till karusell använder den bara el i uppförsbacken. Nedför går det av bara farten. Elen till Fireball, Extreme, Sky Tower och de andra åkattraktionerna är naturligtvis till 100 procent förnybar och miljövänlig.

Varken sockervaddsätare eller kameler ska behöva andas in avgaser så därför kör parkens personal runt i elbilar när de ska leverera hamburgare eller hö. Totalt finns 14 elbilar inne i parken och en eldriven personbil.

Massor av artister

Markoolio, Måns Zelmerlöw och Miss Li kommer att uppträda under sommaren. Dessutom kommer Midnight Oil från Australien. Men någon olja kommer de inte att få. Miljövänlig el med en mix av 51,5 procent vattenkraft, 3 procent vindkraft och 45,5 procent biobränsle kommer att få högtalarna att vibrera.

Det är fritt fram att fota banden eller barnen när de klappar getter och skriker av skräck åt någon orm i regnskogen eller kompisen som vinner på fiskdammen. Börjar mobilen ladda ur är det inga problem. Gävle energi planerar att sätta upp åtta laddare.

Steps for the future

Vi vill att parken ska leva länge och att även nästa generation ska få uppleva karuseller, konserter och inte minst djuren. Därför värnar vi om miljön men vi stödjer även de utrotningshotade djurarterna genom att vara medlem i nätverket Step for the future. Genom dem sponsrar vi bevarandeprojekt och forskning i Furuviksparken.

Tillsammans med Furuvik bidrar vi till att utveckla Gävle till en av de bästa städer att bo och verka i – och det har vi gjort i 125 år!

 

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare