Företagstjänster Mina sidor

Nyheter

Joakim kämpar för klotterfria nätstationer

När Joakim Tillman gick på gymnasiet dokumenterade han klotter och markerade det på en GIS-karta. Han såg samma mönster då som nu när han jobbar som klottersanerare.

Nu är de ute och cyklar på Gävle Energi

Cykling är en stor del av Kjell Westbergs livsstil. Nu går han för vinst i CykelVasan. Men i tonåren blev han så illa skadad att han blev rädd. Det har han övervunnit och nu kör han för livet.

 

Ladda din mobil på Gävle Stadsfest

Behöver du ladda din mobil mellan konserter, mat och shopping på Gävle Stadsfest? Då kan du gå till Slottsparken och kika in i mattältet. Där har vi nämligen satt upp en laddstation för mobiler.

Fiberteknikern som vägrade ta semester

När de flesta andra suckar och längtar efter en extra semestervecka går Janina Önnebro glatt till jobbet. Hon tycker att alla arbetsuppgifter är lika kul och ledigheter är bara ett avbräck i allt det roliga.

Bionär är lösningen för de som är lite utanför

Bionär handlar inte om en biograf nära dig utan om förnybara bränslen. Tyvärr når fjärrvärmenätet inte ut till alla och för att de som bor en bit ifrån centrala Gävle och värmekraftverket Johannes också ska ha tillgång till fjärrvärme finns lösningen Bionär.
Bionär finns på 32 ställen, bland annat i Gävle, Sandviken, Avesta, Uppsala och Tierp.

Full fart mot framtiden

Gävle Energi fyller 125 år i år. Historien är redan skriven men hur ser framtiden ut?
Håkan Jönsson, vd, för bolaget, lutar sig tillbaka i stolen, lägger händerna bakom nacken och konstaterar:
- Konkurrensen har varit minimal men så är det inte idag.

 

Att byta en nätstation

Det är fortfarande tidigt men morgonsolen har redan börjat värma upp ängen och den smala grusvägen i Hedesunda. De två nätstationerna står redo: en att fraktas bort, en att flyttas till sin nya plats. Men innan elen stängs av och bytet kan börja finns det fortfarande saker kvar att göra.

Den 1 juli höjs elskatten

Den 1 juli höjs elskatten med tre öre per kilowattimme. Om ett halvår kommer ytterligare en höjning.

Bland moln och lyktstolpar

Hur går det egentligen till när lamporna byts ut i lyktstolparna? Och hur hanterar man getingbon långt ovanför marken? Följ med elteknikern Patrik Sundström högt, högt upp i luften. 

Vilket bolag har det lägsta elpriset?

Då och då förekommer det uppgifter i media om vilka elbolag som sänkt respektive höjt elpriset mest. Vi vet att Gävle Energis elnät är det näst billigaste i Gävleborg. 

När värmen går på sparlåga blir det rusch i Johannes

Den knallröda 80 meter höga skorstenen i Skogmur lyser som ett utropstecken. Men skorstenen är bara en liten del av kraftvärmeverket Johannes. Magnus Hedlund, som varit med sedan start, bjuder på en guidad tur.

 

Appen en succé!

8.000 har laddat ner Gävle Energis app. Björn Jansson på Tempo i Bomhus är en av dem. Han har blivit något av en energinörd på kuppen. Det är Gävle Energi-appens fel eller snarare förtjänst.

Energiskattehöjning på el

I enlighet med energiöverkommelsen från 2016 så har Riksdagen beslutat att höja energiskatten på el för hushåll och tjänsteföretag. Höjningen träder i kraft den första juli i år.

Naturens krafter är bara till låns - ERBJUDANDE

Redan för tio år sedan fanns en efterfrågan inom turistnäringen att energin de använde för sina anläggningar skulle vara förnybar. Det var en förutsättning för att locka besökare till en hållbar upplevelse. Men utbudet fanns inte alltid på nära håll.

Tävla om Furuviksbiljetter

I sommar tänker Furuviksparken slå publikrekord igen och Gävle Energi hjälper till. I och med vårt 125-års jubileum tävlar vi ut 125 inträdesbiljetter till Furuvik.

En kaka kan göra skillnad

Precis som så många andra gymnasieelever har Adam André och Claes Järnkvist startat ett UF-företag under sin gymnasietid. Kakmixer skulle förenkla vardagen var deras tanke. Men vad ungdomarna inte visste var att deras produkt också skulle värma ensamma äldre.

 

Tillsammans gör vi skillnad - och det har vi gjort i 125 år!

 

Drönare i samhällets tjänst

Ett unikt samarbete mellan kinesiska forskare, näringslivet och Gävle Energi kan göra alla till vinnare. Allt det tack vare en drönare.

83 nya laddstolpar tar Gävle till toppen

Idag finns 23 laddstolpar för elbilar runt om i Gävle kommun. Snart kommer ytterligare 83 stolpar att sättas upp. I första hand är det Omvårdnad Gävle som får tillgång till laddstolparna men en del av dem kommer även att kunna användas av allmänheten.

125 år firas med 125 biljetter till varje GIF-hemmamatch

I år är som bekant ett jubileumsår där vi firar 125 år som energibolag. Det kommer vi att fira på flera olika sätt och vi börjar nu med en hel massa matchbiljetter till GIF:s hemmamatcher. Alla har chansen att vara med och tävla och vinna biljetter till föreningar, företag, skolklasser och vänner. 

Matavfall blir biogas i Forsbacka biogasanläggning

I Ekogas biogasanläggning i Forsbacka kommer snart det matavfall som samlas in i regionen att produceras till biogas. Biogasanläggningen byggdes upp under 2016 intill komposteringsanläggningen Mullbacka. Nu återstår endast ett par delar innan driftstarten i slutet av april. 

Ockelbo erbjuds fiber – klart för fortsatt byggnation i Åmot

Takten för fiberutbyggnaden i Gävle och Ockelbo ligger på rekordhöga nivåer. De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät GavleNet. De kommande åren ligger ett stort fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Playday i Gavlerinken

Tisdag 28 februari var vi på Playday i Gavlerinken. Brynäs IF och projektet En bra start arrangerar en dag för sportlovslediga barn att komma och prova på olika fritidsaktiviteter. Ingen kostnad och inga förkunskaper krävs, alla är välkomna.

Ski and Meet i Kungsberget

Torsdag 23 februari var vi i Kungsberget på Ski and Meet. Vi hade en bra dag med strålande vinterväder och härlig skidåkning!

Gävle Energi fyller 125 år

Sedan 1892 har vi utvecklat Gävle och regionen med el, värme och bredband. I år fyller vi 125 år och det ska vi naturligtvis uppmärksamma och fira. 

Första energibolaget med fossilfri fordonsflotta

Sedan tidigare har vi ersatt traditionella personbilar med el- och gasdrivna alternativ. Men nu är alltså även våra tyngre fordon fossilfria. De drivs nämligen numera med det fossilfria bränslet HVO.

Superduper Hockey Night

Var med och slå rekord! Nu ska vi sätta damhockey på kartan. Lördag 14 januari spelar Brynäs IFs damer mot Djurgårdens IF i Gavlerinken, direkt efter herrarnas SHL-match. Vi ger en guldtia till damhockeyn för varje åskådare på dammatchen. Nu ser vi till att det blir många guldtior!

Ny solcellsanläggning i drift

Lagom till julafton så monterades och driftsattes den sista av de två solcellsanläggningarna som nu finns på vårt tak. Förutom att de nu gör sitt till att minska fastighetens energibehov, så ger de även en trevlig indikation om vårt omfattande hållbarhetsarbete i stort.

Mångmiljonstöd för bredbandsutbyggnad i Gävle och Ockelbo

Nästan 22,5 miljoner kronor kan nu göra det möjligt för byar i Gävle och Ockelbo att få fiber. Länsstyrelsen Gävleborg har nämligen beviljat Gävle Energi ekonomiskt stöd för att bygga ut bredbandsnätet. Men det hänger på att det finns tillräckligt stort intresse för att byggnationerna ska bli av.

Samarbete ger ljusare tider på Hille IP

Ny energieffektiv belysning på Hille IPs naturgräsplan gör det möjligt för fotbollsintresserade att spela och träna fotboll även kvällstid. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Hille IF och Gävle Energi där energibolaget bidragit med material och installation.

Gävle Energi bygger 166 nya laddplatser under 2017

Gävle Energi hårdsatsar på laddinfrastruktur för elfordon. Hela 83 laddstationer och totalt 166 nya laddplatser uppförs i och omkring Gävle under 2017. Insatsen ska stötta en omställning till fossilfria transporter i regionen och påbörjas nu i december. Arbetet beräknas vara klart om ett år.

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare