Företagstjänster Mina sidor

Ladda snabbt och säkert hemma

Nu kan du ladda din elbil hemma med vår smarta laddbox. Laddboxen är anpassad för både elbilar och hybrider, laddar snabbare än med ett vanligt eluttag, kommunicerar över wifi och går att styra via en app. Du kan även välja att koppla på ett smart elavtal och ladda när elen är som billigast. Superenkelt. 

 

Vad kostar Ladda Hemma?

 

Laddbox Garo 22 kW wifi, utan laststyrning

Inklusive standardinstallation 15 800 kr inkl. moms. 

Laddbox Garo 22 kW wifi, med laststyrning

Inklusive standardinstallation 17 800  kr inkl. moms. 

 

 

 

Beställ Ladda Hemma

 

Mer information

Standardinstallation inkluderar

I vårt ladda hemma-erbjudande ingår en standardinstallation. Standardinstallationen inkluderar följande åtgärder:

 • Montage/anslutning till ladduttag
 • Ny huvudledning till ladduttag, inkluderar 5 meter kabel.
 • Anslutning till matande ände
 • Kontroll/provning/märkning/protokoll
 • Jordfelsbrytare Typ B

Fördelar med Ladda Hemma

Fördelar med Ladda Hemma

 • Enkelt  Vi sköter installationen.
 • Smart  Ladda bilen när du inte använder den. 
 • Snabbt  Laddar snabbare än i ett vanligt eluttag.
 • Säkert  Ladda säkert hemma med en korrekt installation av laddboxen, samt manuell eller automatisk laststyrning.

Laddboxen är en Garo wallbox 22 kW. Boxen kan ställas in på olika strömmängder beroende på vad du som kund vill ha, beroende på vilka förutsättningar som finns i den tänkta fastigheten samt vad det är för typ av bil som ska laddas.

Varför ska man ha en laddbox?

Med en laddbox laddar du både tryggare och snabbare än ur ett vanligt eluttag. Om en energimätare också är installerad avbryts eller sänks laddeffekten de perioder då det övriga hushållet behöver mer ström. Laststyrning kan också skötas manuellt via wifi som finns i boxen.

 • Laddboxen är framtidssäkrad! Vill du ladda snabbare i framtiden finns upp till och med 22kW effekt att ta ut.

 • Ladda effektivt! Med boxen laddas bilen effektivt och tryggt, ladda bilen när det är som billigast på dygnet med en smart och säkert installerad laddbox från Gävle Energi.

 • Uppkopplad box! Schemalägg din laddning, eller lås den när du är på jobbet för att undvika att boxen används när den inte ska. Se din energianvändning(om du har kompletterat med energimätare).

Skapa en trygg laddning med säker installation på ett enkelt sätt med vårt Ladda Hemma-Paket!

Så här fort laddas elbilen

Boxen är förberedd för både 1-fas laddning och 3-fasladdning. En bil med 1-fas-laddning laddas med kabeln som kom med bilen från försäljare, kabeln är anpassad för den typen av laddning oavsett om boxen är 1-fas, 2-fas eller 3-fas. Det går inte att ladda en bil som har 1-fas-laddning med 3-fas-kablage.

EffektLaddade mil per timme
1-fas 16A (3,7 kW) Cirka 2 mil per timme
2-fas 16A (7,4 kW) Cirka 4 mil per timme
3-fas 16A (11 kW) Cirka 5 mil per timme

 

För att ladda snabbare kan säkringen till fastigheten behöva höjas, men det är inte säkert att bilen alltid klarar av det. Kolla därför först upp vilken effekt bilen klarar av att ta emot. Allt detta kan vi hjälpa dig med

Så här går det till

Börja med att beställa Ladda Hemma via formuläret nedan så kontaktar vi dig för tidsbokning av installationen. Installationen genomförs inom en månad från det att beställningen är lagd. En förutsättning för att vi ska kunna erbjuda dig laddbox med installation är att du bor i Gävle kommun.


Så här fungerar laststyrning

Som tillägg finns laststyrning till laddboxen. En energimätaren installeras i elcentralen och kopplas samman med laddboxen för att aktivera automatisk laststyrning. Med automatisk laststyrning styrs laddningen ned när det övriga hushållet behöver mer el, laddningen bromsas för att förhindra att säkringarna löser ut på grund av för hög last.

För att installera en energimätare behövs ledig plats i elcentralen. Det blir även en extra kabeldragning för att boxen och mätaren ska kunna kommunicera med varandra. Extra kostnader tillkommer för denna installation, ange i beställningen om laststyrning är av intresse.

Smarta wifi-funktioner

Laddboxen är försedd med wifi och har många smarta funktioner. Du kan enkelt schemalägga din laddning till de dagar och tider då laddboxen ska vara tillgänglig. Du kan även begränsa laddströmmen manuellt samt se hur mycket du laddat under vilka dagar. 

Ladda din bil med ett smart elavtal och 100 % förnybar el

Ladda din elbil med ett timspotavtal och nyttja de lägre priset på natt och helg. Med vår app kan du följa elprisutvecklingen på Nordpool. Avtalet gäller under ett år och vi bjuder på den fasta avgiften under sex månader, värde 234 kr. Avtalet övergår sedan i ett löpande avtal med tre månaders uppsägningstid. Avtalet omfattar hushållets totala elkonsumtion och inte bara elanvändningen till laddning.

Här kan du läsa mer om timspotpris, http://www.gavleenergi.se/elhandel/vara-elavtal/timspotpris/


Läs mer

 

 
Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare